top of page

TOP TIPS FOR WINTER SKIN


Ο Νοέμβριος σηματοδοτεί συνήθως την αισθητή πτώση του υδράργυρου και την έναρξη του χειμώνα.  Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο αέρας σε συνδυασμό με την χρήση θέρμανσης στους εσωτερικούς χώρους κάνουν τον αέρα ξηρό.

Οι ακραίες αυτές συνθήκες συμβάλλουν στην απώλεια της υγρασίας του δέρματος με αποτέλεσμα να γίνεται εξαιρετικά ξηρό.  Χωρίς άμεση φροντίδα το δέρμα σκάει και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανίσει ακόμη και έκζεμα.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και ενυδατωμένο καθ΄ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Καθαρισμός

Η χρήση ενός ήπιου καθαριστικού προσώπου σε κρεμώδη μορφή ή εμπλουτισμένου με αιθέρια έλαια, θα καθαρίσει το δέρμα και τα προϊόντα μακιγιάζ χωρίς να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του δέρματος.


Ενυδάτωση

Οι λεπτόρευστες ενυδατικές κρέμες που χρησιμοποιούμε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού είναι απαραίτητο να αντικατασταθούν με ενυδατικές πιο πλούσιες κατά την διάρκεια του χειμώνα.  Εάν έχετε λιπαρό δέρμα ή  απλά δεν αντέχετε την αίσθηση της λιπαρότητας που αφήνουν οι πιο εμπλουτισμένες ένυδατικες κρέμες στο πρόσωπό σας, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε έναν ένυδατικό ορό (serum) σε συνδυασμό με μία λεπτόρευστη ενυδατική κρέμα στη συνέχεια.


Έλαια

Για να "ενισχύσετε" την βραδυνή σας ρουτίνα περιποίησης αντικαταστήστε την κρέμα νυκτός σας με ένα έλαιο περιποίησης προσώπου και χρησιμοποιήστε το δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Θα λειτουργήσει σαν συνεδρία αισθητικής περιποίησης ενώ κοιμάστε και θα διατηρήσει την λάμψη που έχει το δέρμα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.  Τα αιθέρια έλαια διεισδύουν στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος και το βοηθούν να αποκαταστήσει & να ενισχύσει τις φυσικές του άμυνες ενάντια στις ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες του χειμώνα.  Για καλύτερα αποτελέσματα ζεστάνετε το έλαιο ανάμεσα στις παλάμες σας πριν την εφαρμογή.


Θεραπείες

Ο δυνατός καλοκαιρινός ήλιος & η ηλιοθεραπεία αποδυναμώνουν το δέρμα.  Αν δεν φροντίσουμε να το ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε την αντοχή του πριν την έλευση του χειμώνα η κατάσταση θα επιδεινωθεί γρηγορότερα.  Οι ενυδατικές μάσκες προσώπου αναπλάθουν την επιδερμίδα και ενισχύουν τα επίπεδα της υγρασίας της.  Η χρήση τους μία ή δύο φορές την εβδομάδα θα βοηθήσουν να κρατήσουμε το δέρμα μας λαμπερό και ενυδατωμένο.


Διατροφή

Υιοθετώντας μία διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, θα ενισχύσετε τον οργανισμό σας με θρεπτικά συστατικά που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και παράλληλα θα δείχνετε στα καλύτερά σας.  Ειδικά για το δέρμα οι κίτρινου και πορτοκαλί χρώματος τροφές είναι ευεργετικές, για αυτό αρχίστε να καταναλώνετε γλυκοπατάτες, πιπεριές, καρότα και κολοκύθες. Είναι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την διατήρηση της υγείας του δέρματος.


Πληροφορίες για τα προϊόντα που παρουσιάζονται μπορείτε να βρείτε στις επίσημες ιστοσελίδες των εταιριών

www.clarins.com

www.bioderma.com

www.caudalie.com



13 views0 comments
bottom of page